Nowe menu jesień–zima w Restauracji Zamku Królewskiego w Niepołomicach

Od 1 października w Restauracji Zamku Królewskiego w Niepołomicach obowiązuje nowe menu przygotowane specjalnie na sezon jesienno-zimowy. Karta dań nawiązuje do tradycji kuchni polskiej, wzbogaconej o nowoczesne akcenty i autorskie pomysły Szefa Kuchni.

Jesień i zima to czas, w którym na stole królują grzyby, gęsina, dziczyzna, rozgrzewające przyprawy oraz słodkości inspirowane zimowymi wieczorami. Nowa karta została stworzona tak, by oddać atmosferę tej pory roku – pełną aromatów, głębokich smaków i kulinarnego ciepła.

Wśród dań, które szczególnie wpisują się w jesienny charakter menu, znalazły się m.in.:

  • krem z leśnych grzybów z kozim serem i pudrem grzybowym,
  • gulasz z dziczyzny z kluskami z batata, borowikiem i kozim serem,
  • pierogi faszerowane gęsiną z dynią i żurawiną,
  • policzki wołowe z puree chrzanowym, buraczkiem i wiśniami,
  • żurek zamkowy serwowany w czarce chlebowej,
  • fondant czekoladowy z lodami waniliowymi i słonym karmelem.

Nowa karta podkreśla sezonowość i staropolskie smaki w odświeżonej, eleganckiej formie. To zaproszenie do kulinarnej podróży, którą najlepiej odbyć w zabytkowych wnętrzach Zamku Królewskiego, w atmosferze sprzyjającej zarówno kameralnym spotkaniom, jak i uroczystym kolacjom.

Restauracja czynna jest codziennie od wtorku do niedzieli, w godzinach 12:00–20:00. Zapraszamy do odwiedzin i rezerwacji stolików tel. 538 307 744

Daty i Rezerwacja

Telefon: 538 307 744

Szczegóły menu

Zobacz menu w pliku PDF:

ul. Zamkowa 2, 32-005 Niepołomice
InstagramTripAdvisor